HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2008.12.29. 19:13 Gránátalma

Töltött tintahal

6 tintahal (egész)

1 bögre rizs

paradicsom (konzerv, kockára vágva)

1 fej vöröshagyma (apró kockára vágva)

só, bors, olívaolaj

250 g szójabab (párolt)

A tintahalat megtisztítjuk -lábait levágjuk, gerincét kihúzzuk. A kockára vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük, lábait apróra felvágjuk és hozzáadjuk. Pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot. Egy bögre rizzsel és annyi vízzel amit a rizs felvesz felöntjük, főzzük. Ízesítjük sóval, borssal. Ha kész a töltelék, hűlni hagyjuk és megtöltjük vele a tintahalakat. Tűzálló tálra fektetjük (előtte olívaolajjal át kell kenni a tálat), sózzuk, borsozzuk, paradicsomszósszal meglocsoljuk, s 1 óra alatt megsütjük. A töltött tintahalat felszeleteljük, kínálótálra helyezzük és párolt szójababbal tálaljuk. Jótanácsként, ne kínáljuk az egész töltött tintahalat, mert 1 személynek is sok egy tintahal, ezért láttam praktikusabbnak, ha felszeletelve tálalom.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr85847360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása