6 tintahal (egész)
1 bögre rizs
paradicsom (konzerv, kockára vágva)
1 fej vöröshagyma (apró kockára vágva)
só, bors, olívaolaj
250 g szójabab (párolt)
A tintahalat megtisztítjuk -lábait levágjuk, gerincét kihúzzuk. A kockára vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük, lábait apróra felvágjuk és hozzáadjuk. Pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot. Egy bögre rizzsel és annyi vízzel amit a rizs felvesz felöntjük, főzzük. Ízesítjük sóval, borssal. Ha kész a töltelék, hűlni hagyjuk és megtöltjük vele a tintahalakat. Tűzálló tálra fektetjük (előtte olívaolajjal át kell kenni a tálat), sózzuk, borsozzuk, paradicsomszósszal meglocsoljuk, s 1 óra alatt megsütjük. A töltött tintahalat felszeleteljük, kínálótálra helyezzük és párolt szójababbal tálaljuk. Jótanácsként, ne kínáljuk az egész töltött tintahalat, mert 1 személynek is sok egy tintahal, ezért láttam praktikusabbnak, ha felszeletelve tálalom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.