15 dkg cukor
15 dkg margarin
2 tojás
30 dkg liszt (Mantler)
20 g sütőpor
5 dkg darált dió
málnalekvár / mascarpone, limoncello, porcukor
csipet só
A cukrot a vajjal és a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lizstet, sütőport, darált diót, a csipet sót s végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Összedolgozzuk. Kiskanál segítségével apró halmokat teszünk a sütőpapirral kibélelt sütőedényre. 5 perc alatt 150-160 fokon aranybarnára sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihülni -igen törékeny még ekkor. Ha teljesen kihült, málnalekvárral összeragasztjuk. Én újításként 250 g mascarpone krémet összekevertem 3 ek porcukorral és 3-5 ek limoncelloval, s ezzel töltöttem meg a megsült tésztákat. Eredeti recept a Mágiaügyi Minisztérium honlapján található itt.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.