1 fej vöröshagyma (apró kockára vágva)
2-3 gerezd fokhagyma (zúzva)
2 üveg hámozott paradicsom (de lehet friss paradicsom)
só, bors, oregano
2 szál sütőkolbász
300 g rizstészta
olívaolaj
parmezán sajt (reszelt)
A sütőkolbászt felvágjuk, kivesszük a husit s kis gombócokat formázunk belőle (csak megbízható helyen vásároljunk ilyen készítményeket ahol tudjuk, hogy nincs benne adalékanyag, szerencsénkre nekünk van egy nagyon kedves hentes barátunk, aki saját tartásból, saját maga készíti a termékeket). A főzőedénybe kevés olívaolajat teszünk, egy fej vöröshagymát megpucolunk, apró kockákra vágjuk és az edényben üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát s átpirítjuk. Beletesszük a két üveg hámozott paradicsomot (vagy frisset, de sajnos még nincs igazi paradicsom), ízesítjük sóval, borssal és oreganoval. Beletesszük a gombócokat és addig főzzük, míg a húsgombócok meg nem főttek és át nem puhultak. Rizstésztával és reszelt parmezánnal tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.