3 ek meggylekvár (házi)
20 dkg meggy (magozott)
mascarpone (300 g)
tejszínhab (habbá verve, 200 ml)
2 ek porcukor
piskóta (saját)
3 ek meggylekvárt egy főzőedénybe tesszük és összemelegítjük a fagyasztóból kivett és kiolvasztott meggyel. Kihűtjük és összeturmixoljuk. A mascarpone krémet összedolgozzuk a porcukorral és a felvert tejszínnel. A piskótát apró darabokra tépkedve (6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, 1 kk sütőpor) a poharak aljára tesszük. Meglocsoljuk a sűrű meggyvelővel és rákanalazzuk a mascarponekrémet. Tálalás előtt egy kevés meggyvelővel meglocsoljuk. Gyors és egyszerő édesség.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.