1 kisebb kanadai sütőtök
1 leveskocka
1-1.5 dl főzőtejszín
só, petrezselyem
fenyőmag
Sütőtök krémleves, ahogy anya készíti. A sütőtököt megpucolom, magját kiszedem és apró darabokra vágom. Főzőedénybe teszem és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Mikor a tök már megpuhult, hozzáteszek egy leveskockát és összeforralom. Vágok bele egy negyed csokor petrezselymet. Botturmix segítségével összeturmixolom. Újra összeforralom és teszek hozzá 1-1.5 dl tejszínt. Ha túl hígra sikeredett ételkeményítővel elkeverem a tejszínt és így forralom újra -de nekem erre nem volt szükségem. Száraz serpenyőben a fenyőmagot megpirítom és tálaláskor a levesre szórom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.