nyelvhal (1 szelet /fő)
oregano
só, bors, olívaolaj
kukoricaliszt
2 szem paradicsom apró kockára vágva
2 szál fokhagyma (zsenge, új)
metélőhagyma
1 dl fehérbor
Nagyon ízlett a nyelvhal, ezért újra megpróbálkoztam vele. Ezt a receptet a Bertolli oldalán találtam és ki kellett próbálnom. A halat megtörölgettem és beszórtam szárított oregánóval, sóval és frissen őrölt borssal, majd átforgattam a lisztben. Serpenyőben olívaolajon megpirítottam az apróra vágott fokhagymát, beletettem a halat és átsütöttem. Tányérra téve félreraktam. A serpenyőben maradt szaftos olajhoz hozzáadtam az 1 dl fehérbort, 1/2 dl vizet, a paradicsomkockákat és hagytam pár percig forrni, közben megsóztam. Visszatettem a halszeleteket, megszórtam metélőhagymával és újabb 3-5 percig forrni hagytam. Újra kiszedtem a halszeleteket, tányérra tettem és meglocsoltam a serpenyőben maradt mártással. Kitűnő, ízletes vacsora.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.