Aki evett már Lázár éttermében, az tudja....
60 dkg máj (ezesetben pulyka, apróra vágva)
50 dkg bacon
majoranna
szerecsendió
konyak (Zwack, 1 kupica)
fahéj
só, bors
vöröshagyma
zselatin
2 tojás
fügemustár (csipkebogyólekvár is lehet)
kalács (gluténmentes)
A finomra vágott hagymát, kevés olajon, üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk az apró kockákra vágott májat (ha kenhető pástétomot szeretnénk, akkor daráljuk le). Ízesítjük a fűszerekkel és a kihagyhatatlan konyakkal. Egy pohárban 2 dkg. vízben feloldjuk a zselatint és a pástétomhoz adjuk, majd beleütünk még 2 egész tojást. A szeletelt bakon szalonnával kibélelünk egy őzgerincformát, és beletöljük a fűszeres májat. Egy hőálló tálat félig megtöltjük vízzel, beletesszük az őzgerincformát (amit alufóliával letakarunk) és előmelegített sütőben 250C° fokon kb 30 percig sütjük. Kaláccsal (ami lehet nyers és átpirított is) és fügemustárral tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.