HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2008.03.02. 11:06 Gránátalma

Pulykamáj pástétom fügemustárral

Lázár pástétoma

Aki evett már Lázár éttermében, az tudja....

60 dkg máj (ezesetben pulyka, apróra vágva)

50 dkg bacon

majoranna

szerecsendió

konyak (Zwack, 1 kupica)

fahéj

só, bors

vöröshagyma

zselatin

2 tojás

fügemustár (csipkebogyólekvár is lehet)

kalács (gluténmentes)

A finomra vágott hagymát, kevés olajon, üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk az apró kockákra vágott májat (ha kenhető pástétomot szeretnénk, akkor daráljuk le). Ízesítjük a fűszerekkel és a kihagyhatatlan konyakkal. Egy pohárban 2 dkg. vízben feloldjuk a zselatint és a pástétomhoz adjuk, majd beleütünk még 2 egész tojást. A szeletelt bakon szalonnával kibélelünk egy őzgerincformát, és beletöljük a fűszeres májat. Egy hőálló tálat félig megtöltjük vízzel, beletesszük az őzgerincformát (amit alufóliával letakarunk) és előmelegített sütőben 250C° fokon kb 30 percig sütjük.  Kaláccsal (ami lehet nyers és átpirított is) és fügemustárral tálaljuk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr34361677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása