HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2008.02.04. 18:57 Gránátalma

Királyi reggeli III.

Rébék gombája

Anyu találta ezt a remek receptet nagyi régi szakácskönyvében és azonnal felhívott...

 

50 dkg gomba (apróbb)

1 pohár tejföl (laktózmentes ha szükséges)

1 fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

só, bors, olívaolaj

5 tojás

2-3 marék reszelt sajt (elhagyható)

A gombát megpucolom és apróra vágom. A hagymát olívaolajon üvegesre pirítom és hozzáteszem a gombát. Megpárolom. Ízesítem sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, majd belekeverem a tejfölt. Hőálló tálba öntöm, majd a tetejére ráütöm a tojásokat. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm (mennyiségtől függően). Sütés felénél -mikor már a tojás fehérje is megszilárdult, megszórom a reszelt sajttal és pirulásig sütöm. Friss kenyér mellé, de pirítóskenyérre is kiváló feltét.

Királyi reggeli I

Királyi reggeli II

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr89325283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása