Rébék gombája
Anyu találta ezt a remek receptet nagyi régi szakácskönyvében és azonnal felhívott...
50 dkg gomba (apróbb)
1 pohár tejföl (laktózmentes ha szükséges)
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors, olívaolaj
5 tojás
2-3 marék reszelt sajt (elhagyható)
A gombát megpucolom és apróra vágom. A hagymát olívaolajon üvegesre pirítom és hozzáteszem a gombát. Megpárolom. Ízesítem sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, majd belekeverem a tejfölt. Hőálló tálba öntöm, majd a tetejére ráütöm a tojásokat. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm (mennyiségtől függően). Sütés felénél -mikor már a tojás fehérje is megszilárdult, megszórom a reszelt sajttal és pirulásig sütöm. Friss kenyér mellé, de pirítóskenyérre is kiváló feltét.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.