4-5 fej fokhagyma
olívaolaj
kenyér (gluténmentes)
só
A fokhagymák tetejét levágom, meglocsolom olívaolajjal és alufóliába csomagolom. 175 fokos sütőben kb. 75 percig sütöm. A kenyérszeleteket (lehet pirított is) meglocsolom olívaolajjal és rákanalazom a finom sült fokhagymát. Végül sózom. Kitűnő előétel -sütve nem annyira intenzív az illata és az íze, mint nyersen.
Fokhagyma: antibakteriális és antimikotikus hatása légúti és Candida okozta fertőzésekben használatos. Értágító. Csökkenti a vér LDL -koleszterin szintjét is. Segíti az immunrendszert, véralvadásgátló, vérnyomáscsökkentő hatása is ismert. B-, C-vitamint és flavonoidokat tartalmaz.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.