HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2008.01.06. 13:52 Gránátalma

Rozmaringos burgonya

 

burgonya (apróbb, hámozott)

rozmaring (friss)

só, olaj

A burgonyát megpucolom, sütőedénybe teszem és olajjal meglocsolom. Sózom és friss rozmaring levelekkel megszórom. Alufóliával letakarva sütöm, míg a burgonya meg nem puhul. Leveszem a fóliát és addig sütöm, míg kívül ropogós, belül pedig puha nem lesz -ne süssük túl! Nagyon finom körete a húsoknak.

Burgonya leírása itt

Rozmaring: olaszos ételekhez rendszeresen használják -bárány-, és vadhúshoz, burgonyához, zöldség és gombaételekhez. Étvágygerjesztő, emésztést javító, frissítő, serkenti az idegrendszert és javítja a vérellátást. Jó görcsoldó, baktériumölő hatása is ismert. Vérkeringési zavarokra és fejfájásra is alkalmazható. Illóolaja fájdalomcsillapításra és izületi panaszokra hasznos.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr72286883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása