burgonya (apróbb, hámozott)
rozmaring (friss)
só, olaj
A burgonyát megpucolom, sütőedénybe teszem és olajjal meglocsolom. Sózom és friss rozmaring levelekkel megszórom. Alufóliával letakarva sütöm, míg a burgonya meg nem puhul. Leveszem a fóliát és addig sütöm, míg kívül ropogós, belül pedig puha nem lesz -ne süssük túl! Nagyon finom körete a húsoknak.
Burgonya leírása itt
Rozmaring: olaszos ételekhez rendszeresen használják -bárány-, és vadhúshoz, burgonyához, zöldség és gombaételekhez. Étvágygerjesztő, emésztést javító, frissítő, serkenti az idegrendszert és javítja a vérellátást. Jó görcsoldó, baktériumölő hatása is ismert. Vérkeringési zavarokra és fejfájásra is alkalmazható. Illóolaja fájdalomcsillapításra és izületi panaszokra hasznos.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.