Karácsonyi bejegyzésből -időhiány miatt-, elmaradt egyik kedvenc süteményünk receptje, a Méteres -természetesen gluténmentesen.
26 dkg porcukor
4 tojás
1.5 dl olaj
1.5 dl langyos víz
25 dkg liszt (Mantler gluténmentes)
1 csomag sütőpor
rumaroma (elhagyható)
2 evőkanál kakaó (Holland)
zsír
vaníliás puding (főzhető, elkészítve utasítás szerint)
puncs puding (főzhető, elkészítve utasítás szerint)
csokoládé (mázhoz, készen is kapható)
A porcukrot 4 tojás sárgájával, az olajjal és a vízzel habosra keverjük. A lisztet elkeverem a sütőporral, majd a porcukros habbal. Beledolgozom a 4 tojás habját, majd a tésztát két részre osztom. Az egyikbe rumaromát keverek, a másik részbe pedig a kakaót. Jól kizsírozott őzgerincformába öntjük -lehetőleg egyenlő arányban. 175-200 fokon sütjük. Tűpróba. Míg sül a tészta, elkészítjük a pudingot és kihűtjük. A tésztát is pihentetjük -kihűlésig. Ezután felszeleteljük a gerincek mentén. És jöhet a "ragasztás". Minden barna tésztára vaníliás pudingot, minden fehér tésztára rózsaszín pudingot kenünk. Színüket felváltva egymás mellé sorakoztatjuk, így kapunk majd' egy métert. Csokimázzal leöntjük és hagyjuk pihenni. Ferdén szeleteljük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.