HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2008.01.02. 18:40 Gránátalma

Méteres

Karácsonyi bejegyzésből -időhiány miatt-, elmaradt egyik kedvenc süteményünk receptje, a Méteres -természetesen gluténmentesen.

26 dkg porcukor

4 tojás

1.5 dl olaj

1.5 dl langyos víz

25 dkg liszt (Mantler gluténmentes)

1 csomag sütőpor

rumaroma (elhagyható)

2 evőkanál kakaó (Holland)

zsír

vaníliás puding (főzhető, elkészítve utasítás szerint)

puncs puding (főzhető, elkészítve utasítás szerint)

csokoládé (mázhoz, készen is kapható)

A porcukrot 4 tojás sárgájával, az olajjal és a vízzel habosra keverjük. A lisztet elkeverem a sütőporral, majd a porcukros habbal. Beledolgozom a  4 tojás habját, majd a tésztát két részre osztom. Az egyikbe rumaromát keverek, a másik részbe pedig a kakaót. Jól kizsírozott őzgerincformába öntjük -lehetőleg egyenlő arányban. 175-200 fokon sütjük. Tűpróba. Míg sül a tészta, elkészítjük a pudingot és kihűtjük. A tésztát is pihentetjük -kihűlésig. Ezután felszeleteljük a gerincek mentén. És jöhet a "ragasztás". Minden barna tésztára vaníliás pudingot, minden fehér tésztára rózsaszín pudingot kenünk. Színüket felváltva egymás mellé sorakoztatjuk, így kapunk majd' egy métert. Csokimázzal leöntjük és hagyjuk pihenni. Ferdén szeleteljük.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr82282360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása