HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.12.29. 19:52 Gránátalma

Hercegnőburgonya

- 40 dkg főtt burgonya (áttörve)

- 2 dkg vaj

- 4 tojás sárgája

- só, bors, szerecsendió (ízlés szerint)

A hozzávalókat egy tálban alaposan eldolgozom, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval. Nyomózsákba töltöm, sütőpapírral kibélelt sütőedénybe halmozom és kb. 170 fokos sütőben 10-15 perc alatt (sütőtől függően) aranybarnára sütöm. 

 

Burgonyáról bővebben itt

Szerecsendió: használjuk húsokhoz, levesekhez, mártásokhoz, vadételekhez. Egészben és őrölve is vásárolhatjuk. Mindíg csak keveset használjunk belőle mert aromás fűszer. Hasznos az emésztési zavaroknál, olaját bedörzsöléssel a reumára alkalmazzák.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr65278456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása