- 40 dkg főtt burgonya (áttörve)
- 2 dkg vaj
- 4 tojás sárgája
- só, bors, szerecsendió (ízlés szerint)
A hozzávalókat egy tálban alaposan eldolgozom, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval. Nyomózsákba töltöm, sütőpapírral kibélelt sütőedénybe halmozom és kb. 170 fokos sütőben 10-15 perc alatt (sütőtől függően) aranybarnára sütöm.
Szerecsendió: használjuk húsokhoz, levesekhez, mártásokhoz, vadételekhez. Egészben és őrölve is vásárolhatjuk. Mindíg csak keveset használjunk belőle mert aromás fűszer. Hasznos az emésztési zavaroknál, olaját bedörzsöléssel a reumára alkalmazzák.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.