HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.12.03. 16:44 Gránátalma

Rikottával és spenóttal töltött tészta sajtmártással

- 1 csomag leveles tészta (gluténmentes)

- 1 doboz rikotta túró

- 1/2 csomag spenót (friss de fagyasztott is kiváló)

- 20 dkg sajt (reszelve)

- 1/2 doboz tejföl

- só, bors, szerecsendió, olívaolaj

A kiolvasztott spenótot kinyomkodom és összekeverem a rikottával, ízesítem sóval és borssal. A leveles tésztát kinyújtom és felkockázom, majd egy teáskanál segítségével kiadagolom a krémet. Összehajtom és lenyomkodom a szélét. Forró, olívás, sós vízben kifőzöm. A sajtmártáshoz a reszelt sajtot felfőzöm a tejföllel és ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval. Hagyom kicsik kihűlni, hogy besűrűsödjön. A tésztát tányérra teszem és meglocsolom a sajtmártással. Jó étvágyat!

 

Spenót bővebben itt

Rikotta túró: félzsíros savósajt, albumin és globulin fehérjét tartalmaz. Könnyebben emészthető mint a sima túró. Krémesebb állagú.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr49250949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása