- 1 csomag leveles tészta (gluténmentes)
- 1 doboz rikotta túró
- 1/2 csomag spenót (friss de fagyasztott is kiváló)
- 20 dkg sajt (reszelve)
- 1/2 doboz tejföl
- só, bors, szerecsendió, olívaolaj
A kiolvasztott spenótot kinyomkodom és összekeverem a rikottával, ízesítem sóval és borssal. A leveles tésztát kinyújtom és felkockázom, majd egy teáskanál segítségével kiadagolom a krémet. Összehajtom és lenyomkodom a szélét. Forró, olívás, sós vízben kifőzöm. A sajtmártáshoz a reszelt sajtot felfőzöm a tejföllel és ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval. Hagyom kicsik kihűlni, hogy besűrűsödjön. A tésztát tányérra teszem és meglocsolom a sajtmártással. Jó étvágyat!
Rikotta túró: félzsíros savósajt, albumin és globulin fehérjét tartalmaz. Könnyebben emészthető mint a sima túró. Krémesebb állagú.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.