HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.10.24. 19:37 Gránátalma

Kenyér gluténmentesen

- 500 g liszt (Schar Mix)

- 500 ml langyos víz

- 1 csomag francia élesztő

- 3-4 csipet só

- 20 g étolaj

- magok, fűszerek (elhagyható - tökmag, napraforgó mag, aszalt paradicsom, szárított bazsalikom)

A hozzávalókat összedolgozzuk, kivajazott és lisztezett kenyérsütő formába tesszük, 1 óráig kelesztjük (meleg helyen) majd kb 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Többször is készítettem ezzel a recepttel, ha magokat és zöldfűszereket teszünk bele akkor pizzás kenyeret kapunk. Ugyanezzel a mennyiséggel 7 db zsemle is készíthető, lisztezett kézzel gombócokat formázunk, kelesztjük, kivajazott és lisztezett sütőformában megsütjük. Nagyon ízletes és nincs utóíze.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr81206370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása