- 500 g liszt (Schar Mix)
- 500 ml langyos víz
- 1 csomag francia élesztő
- 3-4 csipet só
- 20 g étolaj
- magok, fűszerek (elhagyható - tökmag, napraforgó mag, aszalt paradicsom, szárított bazsalikom)
A hozzávalókat összedolgozzuk, kivajazott és lisztezett kenyérsütő formába tesszük, 1 óráig kelesztjük (meleg helyen) majd kb 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Többször is készítettem ezzel a recepttel, ha magokat és zöldfűszereket teszünk bele akkor pizzás kenyeret kapunk. Ugyanezzel a mennyiséggel 7 db zsemle is készíthető, lisztezett kézzel gombócokat formázunk, kelesztjük, kivajazott és lisztezett sütőformában megsütjük. Nagyon ízletes és nincs utóíze.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.