HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.07.15. 19:07 Gránátalma

Áfonya

Áfonya: Vértisztító hatása van. Jelentős A-vitamint, káliumot tartalmaz, nagy a kálcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor és C-vitamin tartalma. Ásványisó-, fém- és nyomelem szintje magas, baktériumölő hatása is bizonyított.

Érdekességként az áfonyáról

A Natúrsziget honlapján olvastam az alábbiakat:

- Áfonyalé rendszeres fogyasztásával korlátozhatjuk vagy legyőzhetjük a különböző húgyúti fertőzéseket.

- A hónapokon át tartó, rendszeres áfonyalé-fogyasztás képes a Helicobacter pylori baktérium elpusztítására is. Mint ismeretes, ez a baktérium gyomorfekélyt és gyomorrákot is okozhat.

- A naponta fogyasztott áfonyalé növelheti a HDL-, vagyis az úgynevezett jó koleszterin szintjét a vérben, és csökkentheti az LDL-ét, vagyis a „rossz koleszterinét”.

- Az áfonya gátolhatja a rosszindulatú daganatok kialakulását, illetve lassíthatja növekedésük.

- Az áfonyából származó hatóanyagok vagy az áfonyakoncentrátum laboratóriumi körülmények között megakadályozza, hogy a mellráksejtek tovább szaporodjanak.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr17118458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása