Áfonya: Vértisztító hatása van. Jelentős A-vitamint, káliumot tartalmaz, nagy a kálcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor és C-vitamin tartalma. Ásványisó-, fém- és nyomelem szintje magas, baktériumölő hatása is bizonyított.
Érdekességként az áfonyáról
A Natúrsziget honlapján olvastam az alábbiakat:
- Áfonyalé rendszeres fogyasztásával korlátozhatjuk vagy legyőzhetjük a különböző húgyúti fertőzéseket.
- A hónapokon át tartó, rendszeres áfonyalé-fogyasztás képes a Helicobacter pylori baktérium elpusztítására is. Mint ismeretes, ez a baktérium gyomorfekélyt és gyomorrákot is okozhat.
- A naponta fogyasztott áfonyalé növelheti a HDL-, vagyis az úgynevezett jó koleszterin szintjét a vérben, és csökkentheti az LDL-ét, vagyis a „rossz koleszterinét”.
- Az áfonya gátolhatja a rosszindulatú daganatok kialakulását, illetve lassíthatja növekedésük.
- Az áfonyából származó hatóanyagok vagy az áfonyakoncentrátum laboratóriumi körülmények között megakadályozza, hogy a mellráksejtek tovább szaporodjanak.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.