HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2009.03.17. 15:55 Gránátalma

Répatorta

Répatorta, avagy készülődés a Húsvétra.

tészta:

12 dkg liszt (Schar Mix-B)

12 dkg dió (darált)

12 dkg porcukor

25 dkg sárgarépa (finomra reszelt)

4 tojás

2 kk sütőpor

krém:

250 g mascarpone

2-3 ek porcukor

díszítés:

lime reszelt héja

csokoládétojás (vagy színes tojáscukorkák)

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a száraz hozzávalókat - a sütőporos lisztet, diót és végül a reszelt répát. Ezután beledolgozzuk a felvert tojásfehérjéket. 200 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.

A mascarpone-t jól eldolgozzuk a porcukorral –csomómentesre. Rákanalazzuk a tortánkra és egyenletesen elkenjük. (Gondolatban felosztjuk a tésztát). Reszelt lime héjából kisebb fészkeket készítünk és csokoládétojást teszünk a közepébe. Egy tortára kb. 8 fészek jut.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr601007758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

longhill 2009.03.22. 16:55:46

Jól néz ki a torta,szívesen megkostolnám :)