HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2009.02.21. 20:15 Gránátalma

Gőzgombóc gluténmentesen

50 dkg liszt (Schar Mix-B)

5 dkg élesztő (friss)

2.5 dl tej

cukor (1 ek)

1 tojás

1 tojás sárgája

7 dkg vaj

reszelt citromhéj

szilvalekvár

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt majd az 50 dkg liszthez adjuk, hozzátesszük még az egész tojást és a tojás sárgáját. Hozzákeverjük a sót és a reszelt citomhéjat. Alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen kelesztjük 60 percig. Átgyúrjuk a tésztát és 8 egyenlő részre osztjuk. A tészták közepébe 1 kk. szilvalekvárt teszünk és jól lezárva a tésztát, gombócokat formázunk belőle. Újabb 30 percig kelesztjük. Gőz fölött (kivajazott tésztaszűrőben) kb. 15 perc alatt készre gőzölöm. Tányérra teszem, vaníliasodóval s darált mákkal vagy darált dióval tálalom. Az alapreceptet a Mindmegettén és Macikonyhán olvastam.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr49957125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sütis néni 2009.02.22. 08:34:06

Szia!
milyen tésztaszűrőre gondolsz, amiben gőzölni kell? fém?vagy milyen?

Gránátalma · http://granatalma.blog.hu/ 2009.02.22. 09:30:29

szia,
fém tésztaszűrő, amiben kényelmesen elférnek a gombócok :)