HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2008.12.27. 13:08 Gránátalma

Sajtos pogácsa

40 dkg liszt

25 dkg margarin

3 kanál tejföl

késhegynyi pirospaprika

1 kk só

10+5 dkg trappista sajt (reszelt)

1 cs élesztő felfuttatva

1 tojásfehérje (kenéshez)

2 doboz/csomag kenhető sajtkrém

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tejfölben elkevert só, 5 dkg reszelt sajt és pirospaprika keverékét. Alaposan összedolgozzuk. 1 órát meleg helyen pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk és apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejüket tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt sütőedényen aranybarnára sütjük -kb 175 fokon. A sajtkrémeket eldolgozzuk egy kevés sóval. A kihült pogácsákat ezzel a sajtkrémmel megkenjük úgy, hogy ha két pogácsát összenyomunk, a krém az oldalára is kinyomódjon. 10 dkg reszelt sajtot tányérra teszünk és az összeragasztott pogácsát ezen a sajtreszeléken átgörgetjük. Nagymamám kedvenc receptje, Kb. 50 db lesz belőle.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr34843786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.