HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2008.12.27. 13:25 Gránátalma

Karácsonyi töltött pulyka

3.2 kg pulyka

só, bors

Töltelék:

250 dkg máj (darálva)

1 alma (hámozva, szeletelve -bőr alá)

1 alma (hámozva, ledarálva)

2 fej hagyma (ledarálva)

só, bors, majoranna (ízlés szerint)

5 szelet szalonna (vékony szeletekre vágva-bőr alá)

30 dkg kenyér (áztatva, Schar)

2 tojás

vaj (bőr alá)

A pulykát átmossuk, letörölgetjük. Bőrét a húsról kezünkkel óvatosan leválasztjuk. Bőre alatt (hátrész és mellrész) bedörzsöljük sós vajjal, majd szalonna- és almaszeletet teszünk. A tölteléket összeállítjuk s beletömjük a hasába. Combjait a bőr segítségével visszakötjük. Az egész pulykát mégegyszer átsózzuk és sütőedényre tesszük. Szárnyait hústűvel átszúrjuk, lefogatjuk. Fólia alatt 1 órát, fólia nélkül kilónként 40 percig sütjük. A maradék tölteléket kiolajozott sütőedényben a pulyka mellett megsütjük -ezt figyelni kell, mert hamarabb megsül. Töltelékkel tálaljuk.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr49843803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.