HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2008.07.13. 11:59 Gránátalma

Fésűkagyló vajon párolt cukkínivel és tejszínes bormártással

6 fésűkagyló

1 saláta cukkíni

3 dl főzőtejszín

1 dl fehérbor

étkezési keményítő (gluténmentes)

vaj, só, bors (színes, frissen őrölt)

A cukkínit lereszelem (hosszú szeletekre). 1 evőkanálnyi vajat serpenyőben felforrósítok és ráteszem a cukkínit. Átforgatom és sózom, puhulásig párolom. Egy serpenyőben a tejszínt és a bort összeforralom, sűrítem egy kevés étkezési keményítővel, majd ízesítem egy kevés sóval és frissen őrölt színes borssal, sűrűsödésig kevergetem. Egy felmelegített serpenyőbe teszem a sózott és borsozott fésűkagylót, mindkét oldalát max. 2 percig sütöm. Egy tányér közepére halmozom a vajban párolt cukkínit, ráteszem a fésűkagylót és rákanalazom a tejszínes bormártást. Mennyei előétel.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr37565920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napmátka · http://www.napmatka.blogspot.com 2008.07.31. 19:26:45

További örömteli alkotást kívánok:
napmatka.blogspot.com/2008/07/ksznm-djat.html

Üdvözlettel: Napmátka