HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2008.02.02. 04:44 Gránátalma

Csokis tallér

7.5 dkg kukoricapehely (gluténmentes)

7.5 dkg Mantler liszt

0.5 tk. szódabikarbóna

2 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor

5 dkg étcsokoládé

10 dkg puha vaj

15 dkg cukor (barna)

1 tojás

A kukoricapelyből egy maréknyit félre kell tenni, majd a többit porfinomságúra darálom. Hozzákeverem a lisztet, szódabikarbónát, kakaót és az apróra darabolt étcsokoládét. Egy másik tálban habosra keverem a vajat, cukorot és a tojást. Hozzáöntöm a lisztes csokoládét és végül a félre tett kukoricapelyhet. Összedolgozom. Sütőpapírra teáskanálnyi gombócokat halmozok. Előmelegített sütőben (200 C), 8-10 percig sütöm. A tésztának még türelmesen hűlnie kell (!) mert lágy, és hűlve szilárdul. Aromazáró üvegekben napokig eláll.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr36321769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.