HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.06.10. 16:27 Gránátalma

Serpenyőben sült burgonyagombóc

főtt burgonyaliszt amennyit felvesz (Mantler gluténmentes)só, bors ízlés szerintolajA gnocci recepthez több burgonyát főzök meg és török össze, így a vacsora is -ami sláger nálunk- hamar elkészül.Az áttört burgonyát, liszttel, sóval, borssal jól összedolgozom és…

Szólj hozzá!


2007.06.10. 16:03 Gránátalma

Spenótos gnocci

(A receptet KÓSER oldalán találtam)60 dkg főtt, áttört burgonya35 dkg friss spenót15 dkg Mantler liszt (gluténmentes)1 tojás10 dkg márványsajtsó, bors ízlés szerintvaj1 marék friss bazsalikomlevélMártás:1 dl tejszín2 tojás sárgája10 dkg reszelt sajt (5 dkg parmezán 5 dkg…

1 komment


2007.06.07. 17:49 Gránátalma

Eperturmix

maréknyi érett illatos eperhideg tejcukor vagy méz (elhagyható) Egy mélyebb edénybe aprítom az epret, felöntöm tejjel és botturmix segítségével összeturmixolom.Ha zavaró az epermag, pohárba töltés előtt egy percig állni hagyom (így az edény aljára ül).Meleg nyári…

Szólj hozzá!


2007.06.07. 17:22 Gránátalma

Napérlelte földieper

Eper: A rózsafélék családjába tartozik. Kevés kalóriát tartalmaz, cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Nagyon jó méregtelenítő, vér- és májtisztító hatása van.  

Szólj hozzá! · 1 trackback


2007.06.06. 17:46 Gránátalma

Spárgakrémleves parmezánsajttal

1 cs. spárga (zöld)só, bors, szerecsendióparmezánsajt (Parmigiano reggiano)A spárgát sós, enyhén cukros vízben állítva (a virág részét ne érje) puhára főzzük. A vízbe a csomag spárgát beleaprítom és botturmix segítségével krémesre turmixolom. Fűszerekkel és fél marék…

Szólj hozzá!


2007.06.05. 17:56 Gránátalma

Tejszínes gyümölcsleves házi aszaltszilvával

 meggyalmamaréknyi házi aszaltszilvatejtejszínszegfűszeg, egész fahéj Aszaltszilva: magas kálium és magnézium tartalma van, amely megelőzi a magas vérnyomást. Rosttartalma elősegíti az emésztést. 

Szólj hozzá!


2007.06.04. 22:07 Gránátalma

Mungóbabcsírás garnélarák rizstésztával

1 cs. mungóbabcsíra20 dkg. garnélarák1 cs. rizstésztafőzőtejszínolívaolajsó, bors ízlés szerintA mungóbabcsírát egy mély serpenyőben (általában WOK serpenyőt használok az ilyen ételek elkészítéséhez) olajon megforgatom, és a garnélarákot hozzáteszem. Ráöntök egy…

Szólj hozzá!