HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.11.18. 19:24 Gránátalma

Rokfortos gnocchi

Gnocchi:

- 60 dkg áttört főtt burgonya

- 15 dkg liszt (Mantler gluténmentes)

- 1 db tojás

- só, bors

Rokfort mártás:

- 20 dkg rokfort sajt

- 20 dkg edami sajt

- 450 ml tejföl

- 2-3 ek. tej

- só, bors

A Rokfort mártás mennyiségéhez dupla adag gnocchit készítettem.

A főtt, áttört burgonyát a tojással és liszttel eldolgozzuk majd sós vízben kifőzzük. Sütőtálba tesszük. A mártáshoz egy főzőedénybe reszeljük a sajtokat, ráöntjük a tejfölt, belekanalazzuk a tejet és ízesítjük sóval, borssal. Mikor felolvadt, ráöntjük a gombócokra és előmelegített sütőben (200 fokon) sütjük.

 Burgonya leírása itt.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr53233411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

longhill 2009.03.22. 17:14:03

Na ezt tényleg megkóstolnám,nagyon guszta... :)