HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.08.12. 14:25 Gránátalma

Szedertorta mascarponekrémmel gluténmentesen

Hétvégi nassolás:

tészta:

15 dkg Mantler liszt

1 cs. sütőpor

10 dkg. cukor

6 dkg margarin

4 evőkanál tej

2 tojás

só, reszelt citromhéj

 

krém:

25 dkg mascarpone

3 tojás

2 evőkanál cukor

vaníliáscukor

25 dkg szeder

A tészta hozzávalóit összedolgozom, szilikonos gyümölcstortaformába öntöm és 175 fokon aranybarnára sütöm (tűpróba).

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 evőkanál cukorral és vaníliáscukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és habos krémmé keverjük. (Van úgy, hogy egy kis limoncsellóval megbolondítom).

 

 

 

Szeder: kissé savanykás de zamatos gyümölcs. Nyersen, szörpnek és lekvárnak is kitűnő de nagyon jól fagyasztható is. Szárított levelét gyógyteának használják.

Vaníliáscukor: végy egy vaníliarudat és vágd félbe. Tedd állítva egy aromazáró üvegbe és öntsd fel kristálycukorral. Pár hét múlva kész az igazi vaníliáscukor.

 

Ha marad még krémünk akkor jöhetnek még a nagy torta mellé a kis tortácskák is:

Nem csak szederrel hanem áfonyával is, még ennél is kisebb formában sütve (a képeket később).

A tésztája levelestészta, megsütve mini tortaformában:

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr49138149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.