HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.08.11. 16:15 Gránátalma

Mai piac zöldsége: padlizsán

Megérkezett végre a padlizsán időszaka: olcsó (250-350 forint/kg), és hibátlan.

Ugyan fehér padlizsánt már nem találtam de ez is tökéletes.

Végre elkezdődhet az eltevés ideje...

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr37137575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabojsza · http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/ 2007.09.15. 18:07:17

Hááát, az általad említett ár nekem kicsit csillagászati...Idén olyan szerencsés helyzetbe voltunk, hogy a helyi kertészeti szakközépiskola tankertjéből vehettünk folyamatosan friss szedésű padlizsánt 60 Ft/kg áron! El is tettünk télire 100 kg-ot, részben fagyasztva, részben zakuszkának.

Gránátalma 2007.09.15. 18:34:43

Sajnos ez a szezonális ára nálunk. Mostanában már 120-150 forint között mozog azonban a minősége folyamatosan romlik.

Rita 2007.12.27. 12:19:34

Micsoda???? A gazdaságos áruházban én 400 Ft felett veszem kilóját.... Küldhetsz nekem is egy 10 kilót :)

Rita 2007.12.27. 12:21:23

Ja még annyit, hogy szerintem eddig még csak éretlent vettem, mert tiszta fehér volt a belseje, és nyers szagú... de azért a francia lecsót csak el kéne készíteni :)

tapir · http://jogi-asszisztens.blog.hu 2008.10.12. 12:55:52

Mostanában a zöldségek lefagyasztásával próbálkozok, mert időhiány miatt ezt jobban szeretem használni, hisz mégiscsak én válogattam össze a friss gyümölcsöket, és nem készen kapom az Iglo-tól :)

Van nekem itt raktáron 1-1 db (!! :P ) cukkinim és padlizsánom. Nem 100 kg, de érdekelne, hogy mit tegyek vele? Hogyan fagyasszam? Nyersen vagy sütve?

Előre is köszi, még vissztatérek :)
Grat a bloghoz, és a nagyon jó minőségű képekhez

Gránátalma · http://granatalma.blog.hu/ 2008.10.12. 14:21:16

Kedves tapir!
Én, ha padlizsánt fagyasztok, akkor az sütve teszem. Szerintem így a legjobb. Jó sütögetést! Gránátalma

tapir · http://jogi-asszisztens.blog.hu 2008.10.13. 18:46:21

Köszi a tippet.
És gondolom felhasználáskor ismét sütőben vagy serpenyőben melegíted meg? Mindenképpen kipróbálom.