HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.08.06. 16:33 Gránátalma

Nagymamám öröksége: Az almapaprika szeretete

A hétvégén rengeteg almapaprika volt a helyi piacon. Szebbnél-szebb paprikák, édesek és erősek is.

S ami lett belőle:

A paprikákat megmossuk, félbevágjuk és kitisztítjuk. Erre azért van szükség mert kívülről ugyan sértetlen lehet a paprika, belülről azonban zsákbamacska... Nagymamám mindíg azt mondta, hogy ha az elején több munkát áldozok rá, akkor nem megy tönkre a paprika -mire ehető lesz. Ezt azóta is megfogadom. Tisztított üvegekbe tesszük, ha tudunk válasszunk pár pirosas színű paprikát is -hangulatos lesz tőle az üveg, tormaszálakat helyezünk bele, leöntjük ecetes-fűszeres lével és jól lezárjuk. S ha kibírjuk (!) csak akkor bontsuk fel ha már leesett a hó (ha nincs hó akkor novemberben). Úgy emlékszem ezt gyerekkorom óta nem tudtam betartani.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr5133675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.