HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.07.14. 18:42 Gránátalma

Meggy a lelke mindennek

Gluténmentes Meggytorta

Recept:

1 bögre cukor

2 bögre liszt (Mantler gluténmentes liszt)

1/4 bögre étolaj

1 pohár natúr joghurt

1 cs. sütőpor 

2 tojás, vaj

3 marék cukrozott gyümölcs -ezesetben mély bordó meggy 

Mércének ugyanazt a bögrét használjuk. 2 tojást kikeverünk 1 bögre cukorral. Hozzáadunk 2 bögre lisztet, 1 csomag sütőport, 1/4 bögre étolajat és a pohár joghurtot. A tésztát kivajazott sütőtálba öntjük -én mindíg a 26 cm-es csatos tortaformát használom- és megszórjuk a cukrozott gyümölccsel. 175 fokon sütöm -tűpróba.

 

Meggy:  savanykás ízű gyümölcs. Vértisztító, serkenti a máj, vese és szív működését, ezért kúraszerűen is fogyasztják. Kiegyensúlyozza az emésztést, befolyásolja az idegek működését. Hat a légzőszervek gyógyítására különösen meghüléskor.  A nagymennyiségű B-vitamin serkenti a fehérje és keményítő feldolgozását.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr29118036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.