HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.07.07. 06:21 Gránátalma

Rántott karfiol és brokkoli görögsalátával

1 fej karfiol rózsái (párolva)

1 fej brokkoli rózsái (párolva)

kukoricaliszt

tojás

burgonyapehely (knorr burgonyapüré)

A karfiolt és a brokkolit párolóban megpárolom.

Kukoricalisztbe hempergetem (azért használok kukoricalisztet és nem rizs- ill. gluténmentes Mantler lisztet, mert ez olcsó is és szép színt ad a panírozott ételeknek), tojásba majd burgonyapürébe. Ez a formáció mind a rántott zöldségételekhez mind a hús ételekhez, kitűnő. Nyár lévén ezt is rendszerint görögsalátával tálalom, sok vitamin, sok zöldség, sok nyári íz.

 

Karfiol: virágzatát fogyasztjuk, Magas C-vitamin tartalma (60 mg/100g) van, ásványi sókban gazdag.

Brokkoli: a karfiol közeli rokona, sok A-, C- vitamint tartalmaz, de jelentős a thiamin, riboflavin, miacin, kálcium és vastartalma is.

Főleg C-vitamin, folsav, és béta-karotin forrás, fontos szerepe van a rákmegelőző étrendben.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr56113322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.