1 fej karfiol rózsái (párolva)
1 fej brokkoli rózsái (párolva)
kukoricaliszt
tojás
burgonyapehely (knorr burgonyapüré)
A karfiolt és a brokkolit párolóban megpárolom.
Kukoricalisztbe hempergetem (azért használok kukoricalisztet és nem rizs- ill. gluténmentes Mantler lisztet, mert ez olcsó is és szép színt ad a panírozott ételeknek), tojásba majd burgonyapürébe. Ez a formáció mind a rántott zöldségételekhez mind a hús ételekhez, kitűnő. Nyár lévén ezt is rendszerint görögsalátával tálalom, sok vitamin, sok zöldség, sok nyári íz.
Karfiol: virágzatát fogyasztjuk, Magas C-vitamin tartalma (60 mg/100g) van, ásványi sókban gazdag.
Brokkoli: a karfiol közeli rokona, sok A-, C- vitamint tartalmaz, de jelentős a thiamin, riboflavin, miacin, kálcium és vastartalma is.
Főleg C-vitamin, folsav, és béta-karotin forrás, fontos szerepe van a rákmegelőző étrendben.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.