HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.07.06. 20:54 Gránátalma

Az én Görögsalátám

1 kg. érett finom paradicsom (félbe vágva, felszeletelve)

4 közepes illatos paprika (vékony szeletekben)

3 fürtös v. 2 kígyóuborka (felkockázva)

1 fej sonkahagyma -lila (vékony szeletekben)

40-50 dkg. feta sajt (felkockázva)

olívaolaj (extra szűz)

Sosem tudok elég nagy adagot csinálni ebből a salátából. A feta sajt és a paradicsom számomra a komplementer íz -összetartoznak. És szinte bármihez ehető, még magában is.

A hozzávalókat előkészítem, mély üvegtálba halmozom, tetejére kockázom a hófehér fetasajtot és irány a hűtő. Ha van ideje lehülni, utána kis üvegtálakba teszem és meglocsolom aranyszínű olívaolajjal -elhagyható. Sok vitamin, sok zöldség, sok nyári íz.

Feta sajt: kecske-, ill. juhtejből készült sós -általában sós lében kapható, jól vágható sajt. Saláták kitűnő kiegészítője. Több ételhez is használom, lásd további receptekben.

Paradicsomról bővebben itt

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr70113165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.