HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2007.06.06. 17:46 Gránátalma

Spárgakrémleves parmezánsajttal

1 cs. spárga (zöld)

só, bors, szerecsendió

parmezánsajt (Parmigiano reggiano)

A spárgát sós, enyhén cukros vízben állítva (a virág részét ne érje) puhára főzzük. A vízbe a csomag spárgát beleaprítom és botturmix segítségével krémesre turmixolom. Fűszerekkel és fél marék parmezánsajttal ízesítem. Tálaláskor parmezánforgáccsal díszítem.

Parmezánsajt: A világ leghíresebb sajtja. Íze  -minél idősebb a sajt annál markánsabb, így kevesebbet kell belőle használni. Drága de a belefektetett munkát miszerint minimum 2 évig érlelik, meg kell fizetni. A héja nem ehető. Nagyon kemény sajt, sokszor berepedezett. Színe mint az aranyé.

Spárga: mindíg a világos zöldszínű, hosszú, vékony, zsenge spárgát vásárolom. Nem kell tisztítani. Rengeteg vitamint tartalmaz: E-, B1-, B2-, C-, A-, K-vitamint. Ballasztanyagban, fluorban, folsavban gazdag. Vese- és prosztataproblémák, idegrendszeri zavarok esetén is hasznos.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr2093915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.