HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2009.11.29. 15:23 Gránátalma

Gesztenyés muffin avagy főszerepben a gesztenye

Karácsonyra készülődve a lakást belepi a sütemények illata -szinte minden hétvégén. Fahéj, citrom, narancs, szegfűszeg, dió, mák, gesztenye -éppen mikor melyik hozzávaló kapja a főszerepet. Most a gesztenyén van a sor.

12 dkg kristálycukor

12 dkg Schar Mix C -gluténmentes liszt

12 dkg vaj

12 dkg reszelt gesztenyemassza

2 tojás

2 ek tej

1 tk sütőpor

1/2 tk szódabikarbóna

A tojást habosra keverjük a cukorral majd a vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, melyben elkevertük a sütőport, a szódabikarbónát. Hozzáadagoljuk a két kanál tejet s újra összedolgozzuk. Végül hozzákeverjük a reszelt gesztenyemasszát. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr981560957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andi0326 2009.11.29. 21:17:02

Nagyon guszta. Kipróbálom. Eddig csak mix B lisztet láttam, használtam. Van különbség a mix c és b között?

Gránátalma · http://granatalma.blog.hu/ 2009.11.30. 20:35:34

Kedves Andi,
szinte nincs különbség..

Andi0326 2009.12.23. 20:50:47

Boldog karácsonyt kívánok!
süti beállítások módosítása