HTML

Gránátalma

Gluten Free Recipes Finomságok -ahogy a férjem szereti. Utazgatások -ahogy én szeretem.

2009.10.25. 10:13 Gránátalma

Tökmese

Az apóka ültetett egy tököt, így bíztatgatta: nőj, nőj tök, növekedjél, jó édesre, szép kövérre, óriási nagyra... szól a mese (a répáról).

Csütörtökön Pápáról hazafelé falvakon keresztül, megláttunk egy kis parasztház telkén fekvő hatalmas tököket s megálltunk. Becsöngettünk és egy idős nénike beinvitált a kertbe s megvásároltunk tőle 2 tököt. Mondanom sem kell, alig bírtuk el. Aranyos nénike volt s csak ötszáz forintot fogadott el. Íme az egyik:

S akkor jött a kűzdelem. A kés csak-csak belement, de onnan már nem akart elmozdulni. Mikor nagynehezen körbevágtuk, nem akart ketté törni. Ketten húztuk, feszítettük, s gyötrelmes kűzdelem után sikerült. Egyenként kb. 6 kg-os darabra törtük. Jelenleg ebben a fázisban tartunk:

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://granatalma.blog.hu/api/trackback/id/tr371473343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása