Nagy Vegetáriánus Kihívás napja van ma,
melyre olyan étellel készültem amiben nincs hagyma (magam sem értem miért kell elhagyni), tojás és hús.
500 g fürtös koktélparadicsom
1 üveg articsóka (sajnos nem kaptam frisset)
300 g tofu
3 avokádó
300 g rizstészta
só, olívaolaj
A koktélparadicsomokat megmosom és megszárítom, sütőtálra helyezem és meglocsolom olívaolajjal s 250 fokos sütőbe teszem. Egy másik sütőtálra kockázom a tofut és az articsókát, meglocsolom olívaolajjal és ezt is a sütőbe tolom. A rizstésztához felforralom a vizet s kb. 5 perc alatt készre párolom benne a tésztát. Eközben a sütőben készre sülnek a zöldségek. A tányérok közepére készítem a tésztát s rákanalazom a sült tofut és az articsókát, majd az apróra kockázott avokádót s végül a sült paradicsomokat (fürtösen). Kiváló vegetáriánus ebéd s a rizstészta is csupán rizslisztből, vízből és sóból készült (tojás nélkül).
reggeli: vajas kenyér friss meggy dzsemmel
tízórai: meggy
vacsora: sült burgonya
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.