fánk:
15 dkg liszt,
5 dkg túró
1 pohár natúr joghurt
1 tojás
1 kk sütőpor
krém:
250 g mascarpone
3 dl tejszín
3 ek porcukor
kb. 1 dl limoncello (ízlés szerint, gyermekek esetében elhagyandó)
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kiskanállal forró olajba szaggatjuk és aranybarnára sütjük. Papírszalvétára helyezzük, majd saslikpálcikákra szúrjuk. Egy tálban felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a mascarponet és a porcukrot s végül ízlés szerinti mennyiségben a limoncello-t.
Kínálótálra kanalazunk egy kevés mascarponet s a pálcikákra szúrt fánkocskákat mellé helyezzük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.