40 dkg liszt
25 dkg margarin
3 kanál tejföl
késhegynyi pirospaprika
1 kk só
10+5 dkg trappista sajt (reszelt)
1 cs élesztő felfuttatva
1 tojásfehérje (kenéshez)
2 doboz/csomag kenhető sajtkrém
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tejfölben elkevert só, 5 dkg reszelt sajt és pirospaprika keverékét. Alaposan összedolgozzuk. 1 órát meleg helyen pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk és apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejüket tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt sütőedényen aranybarnára sütjük -kb 175 fokon. A sajtkrémeket eldolgozzuk egy kevés sóval. A kihült pogácsákat ezzel a sajtkrémmel megkenjük úgy, hogy ha két pogácsát összenyomunk, a krém az oldalára is kinyomódjon. 10 dkg reszelt sajtot tányérra teszünk és az összeragasztott pogácsát ezen a sajtreszeléken átgörgetjük. Nagymamám kedvenc receptje, Kb. 50 db lesz belőle.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.