1 csomag tenger gyümölcsei
1 paradicsomkonzerv
300 ml főzőtejszín
friss gyömbér
1 citrom
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 chilipaprika (kimagozva)
1-2 ek szójaszósz
olívaolaj, só, bors, oregano
300 g rizstészta
A tenger gyümölcseit pár perc alatt készre pároljuk. Lecsepegtetjük. A hagymát apró kockára vágjuk, olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kimagozott apróra vágott chilipaprikát, hozzáöntjük a szójaszószt, majd az apróra vágott paradicsomkonzervet és az összetört fokhagymagerezdeket. Beletesszük a már megpárolt tenger gyümölcseit és felöntjük a főzőtejszínnel. Hozzáadjuk a megpucolt gyömbért (egyben) és a citrom felének a levét. Készre pároljuk. Rizstésztával tálaljuk. A recept alapötlete innen származik.
További receptem: Fehérboros tenger gyümölcsei rizstésztával
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Miner.hu 2008.12.04. 19:48:43
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és a Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni bejegyzésedet, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.