Hétvégi nassolás:tészta:15 dkg Mantler liszt1 cs. sütőpor10 dkg. cukor6 dkg margarin4 evőkanál tej2 tojássó, reszelt citromhéj krém:25 dkg mascarpone 3 tojás2 evőkanál cukorvaníliáscukor 25 dkg szederA tészta hozzávalóit összedolgozom, szilikonos…
2007.08.11. 16:44 Gránátalma
Paradicsom mánia II.
A piacon nem csak a padlizsán volt nagyobb mennyiségben hanem elérkezett (kicsit korábban!) a paradicsom befőzési szezonja is. Paradicsomlé, sűrített paradicsom, szárított paradicsom... irány a konyha, irány a munka!Egy kis érdekesség a paradicsom világából (csak pár szemet…
Szólj hozzá!
2007.08.11. 16:15 Gránátalma
Mai piac zöldsége: padlizsán
Megérkezett végre a padlizsán időszaka: olcsó (250-350 forint/kg), és hibátlan. Ugyan fehér padlizsánt már nem találtam de ez is tökéletes.Végre elkezdődhet az eltevés ideje...
7 komment
2007.08.09. 19:25 Gránátalma
A hét zöldsége: padlizsán
Többször láttam már a lila padlizsánok között a fehéret és meg kellett kóstolnom. Lágyabbnak és krémesebbnek találtam az állagát mint a lilának. Padlizsán (török paradicsom, tojásgyümölcs): héjastól érdemes fogyasztani mert gazdag C-, B1-, B2-vitaminban. Igen…
Szólj hozzá!
2007.08.09. 19:02 Gránátalma
Szilvásgombóc gluténmentesen
főtt, áttört burgonya (3 kg)Mantler liszt (amennyit felvesz)szilvazsemlemorzsa (gluténmentes)só, cukor, porcukor, fahéjTöbb gombócot is készítünk, mert ilyenkor párat a fagyasztóba is teszünk. Szilva: Rengeteg káliumot tartalmaz -elősegíti a salaktalanítást. Vértisztító…
Szólj hozzá!
2007.08.07. 17:27 Gránátalma
Olaszországi souvenir
Kaptam egy üveg olasz habzóbort (Cá Munari Pinot-Chardonnay Delle Venezia). Megfelelően lehűtve sajttal és prosutto-val tálalva remek kiegészítője egy jó estének.
Szólj hozzá!
2007.08.06. 16:33 Gránátalma
Nagymamám öröksége: Az almapaprika szeretete
A hétvégén rengeteg almapaprika volt a helyi piacon. Szebbnél-szebb paprikák, édesek és erősek is. S ami lett belőle:A paprikákat megmossuk, félbevágjuk és kitisztítjuk. Erre azért van szükség mert kívülről ugyan sértetlen lehet a paprika, belülről azonban…